Când avem nevoie de chirurgie dentară?

  Chirurgia dento-alveolară permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semiincluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augmentări osoase, sinus lift etc.

  Cel de-al treilea molar al unei persoane reprezintă molarul de minte. Numele alocat acestui dinte are legătură cu vârsta la care acesta erupe de obicei.

  La majoritatea persoanelor,  procesul de erupţie al molarului de minte are loc în apropierea vârstei de 20 de ani ( de obicei între 18 şi 24 de ani). Apariţia la alte vârste, în afară de cele precizate, nu este neobişnuită.  Termenul de includere osoasă indică faptul că molarul de minte se află încă în interiorul osului maxilar sau mandibular.

  Având în vedere faptul că acest dinte este ultimul de pe arcada dentară, acesta va împinge dinţii din faţa lui în încercarea de a erupe, rezultând astfel înghesuiri dentare în rândul celorlalţi dinţi şi destabilizări ale mușcăturii. De asemenea, în jurul molarilor incluşi se pot forma chisturi dentare. În cazurile în care sunt erupți parțial, se pot instala cu uşurinţă inflamații ale mucoasei din imediata vecinătate(periocoronita) şi apoi infecţii care pot afecta şi dintele din faţa acestuia .

 În cabinetul nostru puteți beneficia de serviciile de calitate ale unui medic chirurg cu experiență clinică vastă si de un colectiv dispus să vă ofere informațiile necesare unei bune desfașurări a manoperelor medicale!