EXTRACȚIA DENTARĂ reprezintă o intervenție chirurgicală de îndepărtare a unui dinte afectat, care provoacă și menține procese patologice locale și generale care nu pot fi rezolvate prin terapii conservatoare.  

   Înaintea luării deciziei de a extrage un dinte, medicii nostri vă vor explica motivul/motivele pentru care acel dinte nu mai poate fi păstrat și vor stabili împreună cu dumneavoastră cel mai bun plan de tratament pentru înlocuirea acestuia!

EXTRACȚIA DENTARĂ NU REPREZINTĂ O URGENȚĂ!!!

    În cazul în care dintele respectiv prezintă o infecție acută, manifestată prin dureri insuportabile, acumulare de secreții purulente în dreptul rădăcinii acestuia(abces), atunci este mai bine ca extracția să fie temporizată prin administrarea de antibiotice și antialgice până la diminuarea episodului acut. 

Extracția dentară NU este indicată:

-Femeilor însărcinate întrucât poate afecta sarcina, ducând chiar la avort spontan.

-Pacienților ce au suferit în ultimele 6 luni un infarct miocardic, pacienților cu tratamente citostatice, imunosupresoare, radioterapie sau celor care sufera de leucemia acuta.

-Pacienţilor cu tulburări de coagulare sau care iau tratament cu anticoagulante, dacă nu avem acordul prealabil al hematologului.

-Pacientilor care primesc/au primit intr-un interval mai recent de 5 ani, tratament cu bifosfonati, pentru osteoporoza (Ex. Fosamax, Bonviva,Actonel), daca nu dețin un rezultat recent si favorabil al testului Beta-Ctx.

VINDECAREA

   În mod normal, locul extracţiei se vindecă în câteva zile, în acest interval gingia acoperind complet osul maxilar. În prima zi după extracţie, în locul dintelui se formează un cheag de sânge, pe baza căruia începe cicatrizarea osului şi refacerea lui ulterioară.  

   Vindecarea completă a osului durează şase luni de la extracţie, fapt confirmat şi radiologic.