Atunci când un dinte a fost afectat de un proces carios foarte mare și nu poate primi ca tratament o obturaţie (plombă) de asemenea dimensiuni, atitudinea adoptată este acoperirea acestuia cu o coroană dentară și ,după caz, fabricarea unui dispozitiv corono-radicular(pivot) în laborator sau inserarea unui pivot de fibră de sticlă, prin metoda directă în cabinet.

     În cazul în care dintele nu mai poate fi recuperat şi se recurge la extracţia lui, după vindecare se va indica realizarea unei lucrări protetice fixe sau inserarea unui implant, care la rândul lui,va susține o lucrare protetică fixă (coroană sau punte).

     Pentru realizarea unei punţi dentare se şlefuiesc dinţii stâlpi, vecini spaţiului edentat, atât cât este nevoie, în funcţie de materialul din care este confecţionată lucrarea. Dacă dinţii sunt vitali( au nerv), aceștia se șlefuiesc sub anestezie, astfel încât pacientul nu va simţi niciun disconfort real.

     Pentru ca lucrarea protetică să aibă o viaţă cât mai lungă, iar gingiile să fie perfect sănătoase, este nevoie de o igienă corespunzătoare fiecărui caz. Mulţi dintre pacienţii care au astfel de restaurari cred că odată ce dinţii sunt acoperiţi de lucrări, necesitatea igienei dentare riguroase scade, lucru COMPLET GREȘIT! Lucrările dentare nu au posibilitatea de autocurăţare, la fel ca dinţii naturali, din acest motiv  se cere o igienă bucală chiar mai strictă! 

     Noi recomandăm pacienților noștri ca și mijloace suplimentare de curățare, dușul bucal, ața dentară( în cazul coroanelor individuale) și clătirea de 2 ori pe zi cu ape de gură fără alcool.

    Materialul din care se confecționează restaurarea protetică este foarte important pentru a obține cel mai bun rezultat clinic în orice situație. Cabinetul nostru vă pune la dispoziție o gama variată de restaurări, astfel încât să obținem o soluție de tratament durabilă, estetică și nu în ultimul rând funcțională. 

   Vă așteptăm la o consultație GRATUITĂ pentru a stabili împreună cel mai bun plan de tratament corespunzător nevoilor dumneavoastră! 

Coroană din ceramică pe suport de zirconiu

Coroane integral ceramice

Coroană și punte metalo-ceramice

Coroana tip Weisser metalo-ceramică

Coroane metalice