OBTURAȚIA DENTARĂ (sau PLOMBA) reprezintă tratamentul stomatologic de restaurare folosit pentru a repara fracturi ale dintelui, cariile dentare sau alte daune produse la suprafața dinților.

    În cazul leziunilor carioase extinse, procedura de realizare a obturației fizionomice începe cu o anestezie locală. Se îndepărtează țesutul dentar bolnav cu ajutorul frezelor și se aplică hidroxid de calciu pentru a stimula vindecarea și producerea de dentină între pulpă și obturație în cazul în care aceasta este situată foarte aproape de camera pulpară (locul unde se află nervul).

  Diga este o folie extensibilă din latex, care se utilizează pentru izolarea dinților.

  Lucrând într-o zonă complet uscată, se elimină orice formă de contaminare cu fluide orale, lucru esențial pentru un tratament reușit. Un lipsit de salivă, este un mediu ideal de lucru. De asemenea, diga protejează gura de lichide, dar și de substanțele folosite în timpul tratamentului.

    Cerința numărul unu a pacienților care ne calcă pragul este că obturațiile de care beneficiază să aibă un aspect cât mai plăcut și să se apropie cât mai mult de natural! Pentru a îndeplini acest deziderat , medicii nostri îndepărtează într-o maniera profesională țesutul cariat/ obturațiile vechi inestetice sau fracturate și folosesc materiale calitative pentru obținerea unor obturații cu aspect cât mai apropiat de cel al dintelui natural neafectat.