Metodele de profilaxie utilizate în cabinetul nostru

stomatologic sunt:

Detartrajul

   Prin manopera de detartraj sunt eliminate atât placa bacteriană, cât și tartrul. În acest scop, sunt utilizate diferite instrumente cu ultrasunete, având drept rezultat desprinderea acumulărilor de tartru de pe suprafațele dentare.

Periajul profesional

    Efectuat în urma detartrajului sau de sine stătător(după caz) , periajul profesional are drept scop curățarea și lustruirea suprafețelor dinților, cu ajutorul unor paste de dinți speciale.

Air Flow

     Air Flow este o manoperă deosebit de eficientă pentru îndepărtarea petelor de pe dinți. Folosind presiunea aerului și a apei, se proiectează un compus semilichid cu gust plăcut(mentolat sau cu arome fructate) pe bază de bicarbonat de sodiu, pe întreaga suprafață a dinților.

     Eficientă și rapidă, metoda are drept rezultat îndepărtarea petelor superficiale, a reziduurilor înterdentare, dar și a plăcii bacteriene.

 Fluorizarea

     Fluorizarea reprezintă tratamentul stomatologic prin care se suplimentează cantitatea de fluor a dinților, în scop profilactic și este indicat cu precădere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase și / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. 

Sigilarea

    Sigilarea se face atât la dinții temporari (de lapte) dar, mai ales, la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Sigilarea dentară este considerată drept prima metodă de profilaxie dentară în cazul dinților permanenți. Această intervenție, complet nedureroasă și neinvazivă, garantează protecția eficace împotriva cariilor, o perioadă îndelungată. Metoda se aplică în special în întervalul de vârstă 6 – 15 ani.

Gutierele pentru bruxism

     Este cunoscut faptul că nu există un anumit tratament pentru a stopa bruxismul însă sunt unele metode indicate pentru a proteja dinţii şi a împiedica uzura anormală a acestora.Gutiera este una dintre ele.

     Gutiera reprezintă practic o mască de plastic, cu duritate, flexibilitate și grosime variabile, transparentă sau colorată care se aplică pe una dintre arcade, maxilară sau mandibulară. Aceasta constituie un dispozitiv similar celor utilizate de către unii sportivi (cei care practică boxul) pentru protecţia dinţilor de eventuale traumatisme.

     Dacă doriți să vă mențineți dinții sănătoși un timp cât mai îndelungat, manoperele de profilaxie dentara efectuate în cabinetul nostru vă vin în ajutor și sunt mai puțin costisitoare!

Vezi cazuri de profilaxie