Protezele dentare mobile sunt utilizate pentru înlocuirea dinților naturali, atunci când situația clinică sau financiară a pacientului nu permite utilizarea altor metode de tratament. Acestea se mai pot folosi ca soluții temporare în cadrul unor tratamente stomatologice complexe (inserarea de implanturi pe o întreaga arcada). 

Protezele dentare mobile pot fi de două tipuri:
   Parțiale – construite în jurul unor dinți naturali existenți.
   Totale – înlocuiesc toți dinții naturali.
    În principiu, protezele dentare mobile sunt fixate pe gingie prin succiune, la fel ca niște ventuze.       Atunci când mai există dinți naturali, aceștia au un rol suplimentar de susținere pentru proteze.

     De asemenea, succiunea, principalul factor de menținere (în special în cazul protezelor maxilare), depinde de cantitatea și calitatea salivei. Astfel, perioada de acomodare variază de la o persoană la alta.

     Imediat după introducerea protezei în gură, senzația poate fi putin stranie, de “gură plină”. Poate aparea hipersalivația, dar va fi de scurtă durată. Vă recomandăm să consumați alimente moi și să tăiați alimentele în bucăți mici. Masticația ar trebui să se facă lent.

       Pentru a vă acomoda cu vorbirea, trebuie să creați cât mai multe situații în care să vorbiți, puteți citi cu voce tare ziare, texte la televizor. Este normal să pronunțați unele cuvinte stâlcit dar odata cu pronunțarea acestor cuvinte mai des, acest neajuns se va corecta.

      Medicii nostri vă vor ajuta să vă acomodați ușor cu trecerea la aceste dispozitive de tratament și vă vor pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie! Pacienții nostri beneficiază de materiale pentru informare în legatură cu protezele dentare și de kit-uri pentru curățare și fixare mai bună a acestora!