Tratamentul de canal reprezintă o necesitate în multe situații clinice. Scopul unui tratament de canal este să salveze un dinte sau o rădacină a unui dinte și să putem păstra acel dinte. În multe situații este tratamentul care calmează durerea de origine dentară!

 Tratamentul de canal este procedura prin care medicul dentist sau un medic specialist endodont realizează extirparea, adică  scoate nervul și curăță canalele dinților .

Apex finder-ul este un dispozitiv electric menit să vină în ajutorul tratamentelor din câmpul de activitate al endodonţiei.

  Cel mai mare plus cu care vine însoţit acest dispozitiv este  posibilitatea de a măsura cu exactitate lungimea canalului unei rădăcini dentare.

  Cabinetul nostru are în dotare atât apex finder cât și endomotor, aparate care ne vin în ajutor astfel încât să oferim pacienților noștri un tratament endodontic de calitate!

  Endomotorul este aparatul folosit la prepararea mecanică a canalelor cu ace endodontice de Nichel-Titan, care ajută la obținerea formei dorite a acestora, utilizând o tehnologie de precizie micro-electronică. Acele folosite sunt flexibile astfel încât posibilitatea de a fi fracturate este mică.

  Toate aceste elemente împreună cu priceperea de care dau dovadă medicii noștri, contribuie la efectuarea unei sigilări a canalului(obturația de canal) corespunzătoare cazului clinic tratat!