În cadrul cabinetului nostru se efectuează tratamente pentru copii, o facilitate pentru părinții interesați de statusul dentar al copiilor lor!

  Este cunoscut faptul că tratamentele dentare la copii implică multă răbdare din partea medicului și o capacitate bună de a comunica și de a instrui atât copilul cât și părintele, asupra igienei orale și prevenției cariilor.

 SIGILAREA DENTARĂ este o procedură preventivă care închide ermetic șanțurile și fosetele dinților laterali iar bacteriile nu mai au unde să se cantoneze, acest spațiu nemaifiind retentiv. Este ușor de efectuat si de acceptat pentru copii deoarece nu necesită prelucrarea dintelui, ci doar aplicarea unui material pe suprafața acestuia.Sigilarea dentară se face în principal pentru dinții permanenți la scurt timp după erupție. Dinții la care se face sigilarea sunt cel mai frecvent molarii.

  MOLARII DE 6 ANI APAR MEREU  ÎN SPATELE DINȚILOR DE LAPTE, FIIND ULTIMII DINȚI DE PE ARCADĂ ÎN JURUL ACESTEI VÂRSTE!

  

  FLUORUL este un mineral pe care îl putem găsi în numeroase alimente precum și în apa potabilă. 

  FLUORIZAREA ajută la sănătatea dinților, întărind smalțul și făcându-l mai rezistent la carii. Fluorul este absorbit în smalțul dinților, mai ales în perioada de formare si creștere a acestora.

 

   Primii care beneficiază de aportul de fluor sunt copii, în perioada de formare a dinților temporari și definitivi (până în jurul vârstei de 14 ani). Acesta poate fi aplicat direct pe suprafața dinților cu ajutorul pastelor de dinți fluorizate sau al apelor de gură. Există și metode de fluorizare profesională, aplicate în cabinet sub formă de geluri sau lacuri. Acestea conțin o cantitate mai mare de fluor decât pastele de dinți sau apele de gură.

  Alte servicii de care copii dumneavoastră pot beneficia în cadrul cabinetului nostru sunt:

  • obturații cu material compozit sau cimenturi de lungă durată

  • tratamente de canal                    

  • detartraj 

  • periaj

  • aparate ortodontice.