CE REPREZINTĂ TRATAMENTUL DE ALBIRE A DINȚILOR?

     Albirea dinților este cel mai cunoscut procedeu de estetică dentară. Potrivit unei definiții acceptate de majoritatea specialiștilor, albirea dentară restabilește culoarea naturală a dinților sau “albește” dinții dincolo de aceasta.

Albirea profesională

     Acest tip de albire este realizat de către medicul dentist în cabinet. Tehnica constă în aplicarea unui gel de albire pe suprafața dinților, care este apoi expus unui fascicul luminos ( lampă cu halogen/ fascicul laser).Gelul profesional, pe bază de peroxid de hidrogen, curăță smalțul, integritatea acestuia rămânând intactă.

    Înainte de aplicarea gelului de albire este împortant să se protejeze gingia și țesuturile moi prin aplicarea unei substanțe care poartă numele de digă lichidă.

Albirea internă 

   Albirea internă se efectuează doar în cazul dinților  care au tratamente endodontice, adică au “nervul scos”.

De multe ori, asemenea dinți își schimbă culoarea, devenind mai cenușii. Albirea internă încearcă să readucă culoarea acestor dinți cât mai aproape de starea inițială. 

   Spre deosebire de albirea clasică,unde gelul se aplica pe suprafața exterioară a dintior, albirea internă acționează asupra  dinților dinspre interior spre exterior.

  În ciuda profesionalismului medicului care efectuează albirea, pot exista consecințe cum ar fi sensibilitatea dentară la rece sau cald și iritarea gingiilor.

  Echipa noastră de medici previne aceste consecințe prin aplicarea de geluri desensibilizante înainte/dupa efectuarea procedurii de albire și geluri cu fluor care protejează smalțul dentar.

    Albirea dentară afectează alte lucrări dentare?

 Tratamentul de albire dentară nu afectează alte lucrări dentare. Astfel, plombele, implanturile sau coroanele dentare nu vor fi influențate, în nici un fel, de către procedeul de albire dentară. Singurul dezavantaj apare la persoanele care au lucrări pe zona frontală deoarece acestea nu se albesc. Acestea pot fi insă înlocuite după efectuarea procedurii de albire.

   Cât poate să dureze rezultatul albirii și cum îl întrein?

    Efectele procedurii de albire dentară profesională pot dura și până la 2 ani, menținerea acesteia fiind influențată de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung (fumează sau consumă cu regularitate alimente și băuturi colorante).

    Înainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos. Tratamentul de igienizare dentară este premergător oricărui alt tratament stomatologic.

   MENȚINEREA nuanţei albe a dinţilor necesită un efort special: evitarea alimentelor şi băuturilor colorate, o igienă orală impecabilă şi continuarea tratamentului efectuat în cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.Folosirea pastei de dinți potrivite este foarte importantă în menținerea albului dinților, precum şi evitarea pe cât posibil a fumatului, care ajută foarte mult la menţinerea unei danturi curate şi sănătoase.