CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?

   Un implant dentar este practic o rădăcina artificială realizată din diverse materiale (titan,zirconiu, etc.). Implantul dentar va servi ca suport pentru o restaurare protetică (coroană, proteză etc) ce va înlocui dintele/dinţii lipsă.

 De ce este importantă “înlocuirea cât mai rapidă a dinților lipsă” ?

.

   În urma extracțiilor dentare, în cavitatea bucală se vor forma mai multe spații, caracterizate prin lipsa unitaților dentare. Acestea se numesc spații edentate.

   Nerestaurate la timp prin lucrări dentare, în jurul acestor spații se vor produce modificări ireversibile cu un efect negativ asupra sănătății bucale.

   În urma unei extracții dentare se pot produce următoarele modificări :

-Dinții antagoniști sau opuși vor migra înspre locul extracției. Această migrare se produce până când dintele atinge gingia opusă sau un alt obstacol situat pe traiect.

-Dinții vecini se vor înclina spre spațiul edentat sau, după caz, vor migra cu tot corpul, micșorând cu mult această bresă.

.

    Aceste modificări duc la afectarea gravă a funcțiilor aparatului dentar : masticatorie, estetică și fonatorie. Mai mult, în urma acestor migrări, spațiul necesar confecționării lucrărilor dentare se va diminua sau va dispărea cu totul.

   Se ajunge astfel la situații ce necesită tratamente complicate sau efectuarea unor lucrări dentare de compromis cu calități masticatorii și estetice precare. Sunt multe cazurile în care nu se mai pot confecționa lucrări dentare din cauza lipsei spațiului.

    Întotdeauna, în urma unei extracții dentare, este esențial să vă restaurați lipsa cât mai repede cu putință.  

Avantajele implantului dentar

   Marele avantaj al unui implant dentar este înlocuirea dintelui lipsă în cel mai natural mod posibil. Datorită integrării în osul alveolar, presiunile masticatorii se transmit la fel ca în cazul dinților naturali. Acest lucru asigură un confort excepțional masticației, confort care nu se poate compara cu nici un alt tip de lucrare protetică.Adaptarea pacienților cu lucrările pe implanturi se face foarte rapid.